Какво е мнението на ЕМА за Astra Zeneca?

https://crimes.bg/po-sveta/kakvo-e-mnenieto-na-ema-za-astra-zeneca/40873 Crimes.bg
Какво е мнението на ЕМА за Astra Zeneca?

 

 По-рано агенцията потвърди връзката между ваксината и образуването на кръвни съсиреци в някои случаи

Европейската агенция за лекарствата (ЕМА) опроверга съобщението, че е била установена причинно-следствена връзка между ваксината на Университета в Оксфорд – Astra Zeneca и образуването на кръвни съсиреци.

 

С тази новина излезе изданието „Труд“, позовавайки се на британския национален ежедневник „The Guardian“.

В изявление пред френска медия ЕМА уточни, че „все още не е стигнала до заключение и прегледът в момента продължава“. Що се отнася до официалния доклад с констатациите, той ще бъде представен днес или утре.

 

По-рано говорител на EMA потвърди връзката между препарата на AstraZeneca и образуването на кръвни съсиреци в някои случаи. В интервю за италианския вестник „Il Messaggero“, Марко Кавалери, ръководител на стратегията за ваксини в EMA, заяви, че е „ясно, че има връзка с ваксината“. Той обаче уточни, че все още не може със сигурност да се каже какво точно предизвиква такава реакция.По думите на италианеца сред по-младите ваксинирани хора има по-голям от очаквания брой случаи на церебрална тромбоза, в сравнение с останалата част от населението. Тук е мястото да направим уточнението, че това представлява съсирване на кръвта в мозъка.

 

Между другото стана ясно, че засега СЗО не подкрепя изискването за притежаване на ваксинационни паспорти за пътуване. Като причина те посочват неопределеността около това дали ваксинацията предпазва от предаване на коронавируса, както и поради опасения относно справедливостта на подобни мерки.

Това заяви говорителката на организацията Маргарет Харис, цитирана от Ройтерс.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.