Каква е истината за преврата в Германия, има замесени съдии и военни

https://crimes.bg/po-sveta/kakva-e-istinata-za-prevrata-v-germaniya-ima-zameseni-sadii-i-voenni/27214 Crimes.bg
Каква е истината за преврата в Германия, има замесени съдии и военни

Официалните власти на Федерална република Германия проведоха мащабна операция на полицията и специалните части на територията на цялата страна. Тя е насочена срещу заподозрени за извършване на държавен преврат.


Те са планували щурм на бундестага, а дори и са разпределели министерските места в новия кабинет.


Акцията е една от най-мащабните до момента и е насочена срещу райхсбюргерите или граждани на райха.


Сред задържаните има знакови имена на аристократи с благородно потекло, както и действащ федерален съдия и висши офицери от армията. Именно участието на високопоставени бивши и настоящи военни е наложило властите да използват спец-частите, тъй като голяма част от задържаните са с военен опит и с огнестрелно оръжие.


Разбитото движение на райхсбюргерите е крайно-дясно националистическо, а членовете му не признават настоящата държава Германия и се смятат за граждани на Германския райх.


Любопитното е, че те дори разполагат с техни си лични документи, на които пише, че са граждани на райха.


Историята на нелегалното движение възниква през 80-те години, като става по-активно едва преди 10-тина година.


През 2016-та година отново нашумя, след като един от членовете му влезе в престрелка с четирима полицаи, като единият по-късно почина. Оттогава властите гледат по-специално на него.


Източник: dir.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.