Франция отпуска милиони за "Шарли ебдо"

https://crimes.bg/po-sveta/franciya-otpuska-milioni-za-sharli-ebdo/37264 Crimes.bg
Франция отпуска милиони за "Шарли ебдо"

Терористите отказват да се предадат, искат мъченическа смърт пред камери




Източник:




2015-01-09 15:31:00


По света


0

Прочетено: 163548

Кратка връзка








Снимкова галерия








За да бъдат избегнати нови атаки, редакцията на  "Шарли ебдо" се премести от съображение за сигурност. Новата локация на изданието се пази в пълна тайна.  В същото време се разбра, че френското правителство е отпуснало на вестника крупна сума, възлизаща на милиони, като обезщетение за случилата се трагедия и същевременно като помощ за бъдещото им развитие.

Както по-рано бе съобщено, бе проведен телефонен разговор с атентаторите, при който двамата братя са поискали телевизионна изява.

Полицаите са се опитали да ги убедят, че е за тяхно добро да се предадат, но терористите заявили, че това няма да се случи и няма да ги хванат живи. Според думите им, Саид и Шериф Кауши предпочитали да „умрат като мъченици”

 

"Ислямската държава" пое отговорността за атентата и заплаши, че подобни нападения скоро могат да бъдат очаквани и в САЩ и Великобритания.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.