Ето как ще пътуваме със самолет след края на пандемията

https://crimes.bg/po-sveta/eto-kak-shte-patuvame-sas-samolet-sled-kraya-na-pandemiyata/38770 Crimes.bg
Ето как ще пътуваме със самолет след края на пандемията

 

Коронавирусът ще донесе сериозни промени в сектора

Несъмнено дори и след края на пандемията от коронавирус, полетите ще са с нови правила.

 

Компанията за консултантски услуги в областта на авиационния маркетинг „SimpliFlying“, публикува проучването „Възходът на санитарните пътувания“.

 

В него подробно са описани промените и иновациите за въздушните пътници през 2021 г. след пандемията. За него пише Travel Daily News.

 

Експертите посочват, че на всички пътниците ще им се наложи да се регистрират за полета онлайн. Те ще бъдат допускани до летището само при наличието на „здравен паспорт“ и задължителен набор от предпазни средства - маски, ръкавици и дезинфектант.

По всяка вероятност пасажерите ще трябва да представят и документ, че са здрави и не са вирусоносители. 

 

Освен това, преди да се качат на самолета, пасажерите ще трябва да преминат през тунел за дезинфекция и термичен скенер за определяне на телесната им температура. Багажът им също ще подлежи на дезинфекция.

 

Всички, намиращи се на терминалите, ще трябва стриктно да спазват разстоянието. Това се отнася както за опашките на мястото за чекинг, така и на местата за сядане. 

По всяка вероятност пътниците няма да имат достъп до списания и вестници, които преди това бяха поставени в задната част на седалките. 

 

За сметка на това на мястото им сигурно ще има дезинфектиращи кърпички, които ще трябва да използват, преди да се настанят. Освен това експертите предупреждават, че ако пътник започне да кашля преди качване, вероятно няма да бъде допуснат в самолета.

 

Планира се на летищата да се инсталират безконтактни павилиони, които ще помогнат на пасажерите да получат бордните си карти с помощта на сканиране на код или гласови команди. 

На борда на самолета ще работят специалисти в чистотата на кабината, особено при полетите на дълги разстояния. 

 

И в бъдеще в много страни по света ще бъде организиран специално министерство – Министерството на здравеопазването на транспорта, което да отговаря за здравето на хората на летищата и въздушния транспорт.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.