Един от заподозрените за атентата срещу в. "Шарли ебдо" се предаде

https://crimes.bg/po-sveta/edin-ot-zapodozrenite-za-atentata-sreshtu-v-sharli-ebdo-se-predade/37242 Crimes.bg
Един от заподозрените за атентата срещу в. "Шарли ебдо" се предаде

18-годишният Хамид Мурад, най-младият от тримата заподозрени, издирвани от френската полиция във връзка  с кървавия атентат срещу в. "Шарли ебдо",  се предаде на полицията, съобщи Франс прес, позовавайки се на различни източници

Според френската телевизия "и-Теле", е твърде вероятно Мурад да се е отишъл при властите, защото има алиби. Негови приятели свидетелстват,че по времето на атентата той е бил на училище. Когато видял името си сред списъка със запододзрени , младежът решил доброволно да се предаде. Полицията проверява информацията.

Продължава издирването на  останалите двама заподозрени - братята от алжирски произход Саид и Шериф Куаши, родени в Париж . Полицията публикува снимките на двамата, търсейки съдействие от очевидци, но предупреди, че издирваните са въоръжени и опасни.

От мястото на на най-кървавия атентат във Франция в последните 50 години президентът Франсоа Оланд нарече нападението "изключително варварски акт".

Френското правителство повиши равнището на терористична заплаха до най-висока степен и разположи над 800 допълнителни войници да охраняват офисите на медии, религиозни обекти, транспорта и други уязвими места, а тежковъоръжена полицейска спецчаст беше изпратена в град Реймс да търси заподозрените.

Днес в Елисейския дворец е свикано извънредно съвещание на президента Оланд с ръководителите на ключовите силови ведомства.

 

Във Франция е обявен тридневен траур, допълва ТАСС. „В 12,00 ч. (11,00 по Гринуич) ще има минута на мълчание във всички обществени учреждения и аз призовавам цялото население да се присъедини. Знамената ще бъдат спуснати наполовина в течение на три дни”, заяви френският президент.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.