Жестока трагедия с българска кметица, всички са в шок

https://crimes.bg/kriminalno/zhestoka-tragediya-s-balgarska-kmetica-vsichki-sa-v-shok/118877 Crimes.bg
Жестока трагедия с българска кметица, всички са в шок

Жестока трагедия с българска кметица хвърли обществото в шок. Тялото на управничката на село Сухозем, област Пловдив – Лалка Христозова, е намерено в язовир до населеното място във вторник, съобщиха от вътрешното министерство.

От ведомството информираха, че жената сама е сложила край на живота си.

По непотвъдени данни тя е написала предсмъртно писмо. В него заявила, че обича семейството и че се разделя с тях.

Нейните съселяни са в потрес от случилото се и недоумяват как се е стигнало до този развой на нещата.

Писмото е ясно доказателство, подкрепящо версията за самоубийство. Но какво я е подтикнало да го направи, все още не е ясно. Витаят две версии. Според пърата селската управничка имала проблеми и не била в стабилно психическо състояние, а втората сочи, че е дължала пари.

Жителите на Сухозем допускат, че решението да сложи край на живота си кметицата взела с цел да не бъде в тежест на близките си след известно време.

От уста на уста в селото се носят и слухове, че Лалка Христозова имала заеми, които не успявала да изплаща. Това много я притеснявало и може би е причина за влошаване на психичното й състояние. Тази версия обаче не може да бъде потвърдена, и не се знае доколко е достоверна, тъй като много от съселяните й са категорични, че тя не е дължала пари на никого.

Така по-вероятната и основна версия остава влошеното й психично състояние. Преди два дни кметицата Христозова изчезнала. Започнато е издирване от близките и съпруга й, но тялото е открито в язовира край Сухозем.

В края на миналата година се самоуби един от емблематичните кметове в страната – Нуредин Кафелов от Якоруда. Тялото му беше открито в личния му автомобил в местност край града.

Градоначалникът се е застрелял с личното си оръжие. По телефона му имало следи от дупки. От прокуратурата смятат, че те са от куршуми.

Негови близки тогава разказаха, че в последните си дни кметът имал странно държание. В деня на смъртта му той не отишъл на работа.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.