Среднощен ад в София: Бебе в болница, майка му – в кома

https://crimes.bg/kriminalno/srednoshten-ad-v-sofiya-bebe-v-bolnica-mayka-mu-v-koma/118403 Crimes.bg
Среднощен ад в София: Бебе в болница, майка му – в кома

Среднощен ад с много полиция и линейки в София. Шестмесечно бебе е в болница, а четирима други също са ранени при тежко пътно произшествие. Инцидентът е станал 40 минути след полунощ в петък, информира Катя Сунгарска, говорител на Спешния център в столицата.

Произшествието е станало на Площада на авиацията. Тежко пострадала е майката на пеленачето – 20-годишна жена. Тя е хоспитализирана в столичната Окръжна болница, изпаднала е в кома. При тежката катастрофа тя е получила черепно-мозъчна травма.

Пострадал е и шофьорът на колата, в която е пътувала младата дама, 31-годишен мъж. Той е получил контузия на главата, а 22-годишен техен спътник е с контузия в областта на кръста. С контузия на главата е 6-месечното бебе, което е откарано в „Пирогов“. Двамата пострадали мъже се намират в УМБАЛ „Света Анна“.

Към мястото са изпратени три линейки. Те успели да пристигнат 11 минути преди 1 часа след полунощ. Те извозили ранените към двете лечебни заведения.

След това на Площада на авиацията е изпратен още един медицински автомобил. Спешният екип трябвало да извърши преглед на водачката на колата, предизвикала катастрофата – 33-годишна жена. Тя няма сериозни наранявания, само охлузване на крака. Не е било необходимо да бъде хоспитализирана.

Очевидци разказват, че тя е била пияна по време на инцидента. Тестът с дрегер отчел 0,9 промила алкохол в кръвта.

Един от тях сподели, че виновничката за тежкото произшествие съвсем спокойно си пушила цигара, докато четирима души – шофьор на такси и три момчета са оказвали помощ на другите пострадали, извадили новороденото и го повили с одеало.

По информация на свидетели жената е арестувана.

А столичани отново изразиха недоволството си от липсата на адекватни мерки срещу войната по пътя и поредния тежък инцидент с ранени.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.