Митко Лудия е убит от длъжник, който не могъл да се разплати

https://crimes.bg/kriminalno/mitko-ludiya-e-ubit-ot-dlazhnik-koyto-ne-mogal-da-se-razplati/37319 Crimes.bg
Митко Лудия е убит от длъжник, който не могъл да се разплати

Водещата версия на полицията на този етап е, че  Митко Лудия е бил ликвидиран от длъжник, превъплътил се в убиец. Става въпрос за човек, взел назем значителна сума от Димитър Стоянов,и не е можел да ги върне. Разследването на убийството продължава.

Димитър Стоянов-Лудия бе убит снощи около 19:30 часа пред Хотел Парк Пловдив. Със съпругата си -  топмодела Роси Черногорова обитават голям апартамент в новата кооперация в парк "Лаута " срещу картинг пистата. 

Майсторът на бойните изкуства Димитър Стоянов-Лудия от десет години не се е занимавал активно с ММА-битки,а е държал заложна къща. Бил също така предеседател на федерацията по "Шу-ту". Семейството е демострирло висок стандарт на живот.

Оръжието използвано за  убийството на Димитър Стоянов - Лудия е ловна пушка. Предполага се, че стрелецът е следил жертвата си и е бил запознат с движението и графика й.

По всяка вероятност килърът е причаквал жервата си скрит в гората на парк Лаута, до хотела, в който апартамент е имало семейството на набелязаната мишена. Гората е дала възможност да се приближи и да я разстреля от непосредствена близост, пред входа на сградата. Снощи криминалисти бяха блокирали района и извършваха огледа на изкуствено осветление.

Хора от ъндърграунда коментират, че през последните няколко години Митко Лудия е изчезнал от полезрението на полицията и на медиите. Опитвал се да изгради имидж на сериозен бизнесмен, но лихварската му дейност била публична тайна.

Тази сутрин започва разпита на свидетели. Следователи се надяват те да дадат насока кои са били враговете на 38-годишния мъж. Снощи пред хотела се събраха ММА бойци и други здрави момчета . По неподвърдена информация един от куршумите е засегнал сърцето и именно  той е бил фатален.

Голяма е вероятността да има свидетели на убийството на Димитър Стоянов, тъй като районът на разстрела е сравнително оживен, има няколко големи заведения, спортни клубове, а и убийството е извършено в "час-пик", когато хората са се прибирали в хотела-кооперация, където е живеел и убития. Предполага се, че убийството е извършено с два изстрела от пушка, като шумът от стрелбата е бил чут в целия квартал.

Открит е опожарен автомобил Ауди А4 в покрайнините на парк Лаута, недалеч от хотела, пред който снощи бе застрелян бизнесменът Димитър Стоянов. Колата е била залята със запалителна течност и след това е запалена. Криминалисти извършват оглед на автомобила, с който най- вероятно убиецът се е придвижил до местопрестъплението.  Купето на аудито е изпепелено с цел заличаване на всякакви следи от убиеца, което индикира, че убийството е внимателно подготвено и планирано. Убиецът вероятно не е действал сам,тъй като съучастникът му е изпепелил колата докато той е чакал жертвата си. След това двамата са избягали с предварително подготвен автомобил. Аудито със сигурност е крадено.

Показното убийството, което за последните два дни е второ в района, очевидно е притеснило сериозно институциите, тъй като на мястопрестъплението снощи бяха окръжният прокурор Румен Попов и директорът на полицията Пламен Узунов. Близо 7 години в Пловдив не е имало поръчково убийство.

Десетки приятели на Димитър Стоянов се събраха за минути на мястото на убийството, за да подкрепят съпругата на Стоянов, като не се отделяха нея. Митко - Лудия е бил високоуважаван от близките и приятелите си. "Двамата с Роси Черногорова бяха неразделни" припомнят техни приятели. В знак на съпричастност много от приятелите на убития сложиха скръбни статуси във Фейсбук.

 

Един от най-близките му приятели - Арман Хакобян написа: "Почивай в мир брат, ти беше един истински човек и един истински спортист и ще бъдеш винаги един от нас!". Хакобян е арменец, който получил българско гражданство и в момента е трeньор по бокс. Фронтменът на рок бандата "Ренегат" Константин Кацаров, дългогодишно приятел на убития, смени снимката на корицата си, а под снимката на Димитър , написа "Почивай в мир, братле". 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.