Извънредна новина за убиеца на Милен Цветков

https://crimes.bg/kriminalno/izvanredna-novina-za-ubieca-na-milen-cvetkov/39810 Crimes.bg
Извънредна новина за убиеца на Милен Цветков

Извънредна новина за убиеца на Милен Цветков

От пресцентъра на Апелативна прокуратура София съобщиха извънредна новина за убиеца на Милен Цветков.

 

Както вече съобщихме, Кристиян Николов е депозирал молба с искане мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека.

 

От прокуратурата съобщават, че Софийска градска прокуратура е приключила предявяването на материали по наказателното производство. Доказателствата, събрани в хода на разследването, са предявени на пострадалите лица, както и на обвиняемия Николов и неговия защитник, съобщава още прокуратурата.

 

Деянието, извършено от Николов, е квалифицирано по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от НК като умишлено предизвикано пътнотранспортно произшествие, което е отнело живота на участник в движението.

 

По делото са събрани материали в 25 тома. Те са били предявени на обвиняемия и неговия защитник на посочените от тях четири дати в периода 12.10.2020 г. – 27.10.2020 г.

 

В резултат са направени осем искания, сред които отводи на вещи лица, разпити на свидетели, които вече са били разпитани и други процедурни искания.

 

След приключване на предявяването, обвиняемият е депозирал нова молба. В нея той е заявил намерението си да формулира и допълнителни искания. Наблюдаващият прокурор незабавно ще се произнесе по направените искания, бележки и възражения.

 

След произнасянето му ще стане възможно пристъпването към внасяне на обвинителен акт в съда.

 

Защитникът на обвиняемия е внесъл в съда молба за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Предстои произнасяне по направеното искане от страна на Софийски градски съд, пише БЛИЦ. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.