Ето какво се случва с делото срещу Христо Бисеров

https://crimes.bg/kriminalno/eto-kakvo-se-sluchva-s-deloto-sreshtu-hristo-biserov/38284 Crimes.bg
Ето какво се случва с делото срещу Христо Бисеров

Софийският окръжен съд взе решение по казуса с Христо Бисеров. Второто дело, което бе заведено във връзка с конфискация на имущество, срещу семейството на бившия зам.-шеф на парламента и на ДПС, е прекратено пише Блиц, позовавайки се на "Лекс".

Процесът беше възобновен от Върховния касационен съд (ВКС) в началото на годината. Преди няколко дни съдия Евгения Генева от Софийски окръжен съд за втори път е взела решение за неговото прекратяване. Тя е оставила без разглеждане и иска на Антикорупционната комисия, който е за стойност над 4 млн. лева.

Делото срещу Христо Бисеров е във връзка с пране на пари и извършени данъчни престъпления. Производството е и срещу доведения му син Ивайло Главинков. То стартира през 2013 г.

Срещу Главинков бяха повдигнати обвинения за пране на пари, но не се стигна до съдебно производство, а бившият депутат от ДПС беше оправдан по делото за извършени от него данъчни престъпления.

Преди 4 години Антикорупционната комисия заведе две дела за конфискация срещу Христо Бисеров, съпругата му Мария и нейният син Ивайло Главинков. 

Магистратите приеха, че прекратяването на наказателното дело срещу Главинков е абсолютна процесуална пречка за продължаване на процеса за конфискация.

Антикорупционната комисия има право да обжалва взетото решение пред Апелативния съд, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.