Авер на Васил Божков изуми с изказването си в съда

https://crimes.bg/kriminalno/aver-na-vasil-bozhkov-izumi-s-izkazvaneto-si-v-sada/34351 Crimes.bg
Авер на Васил Божков изуми с изказването си в съда

 Пламен Георгиев и Тодор Марков, които са привлечени като обвиняеми по казуса с Васил Божков, днес бяха освободени от ареста. Според магистратите в специализирания съд няма вероятност те да се укрият, а рискът да извършат ново престъпление е минимален. Поради тази причина магистратите решиха да ги оставят под домашен арест. Държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

 

Срещу аверите на Божков са повдигнати обвинения за длъжностно престъпление и участие в организирана престъпна група.

 

Пламен Георгиев е бил член на регулаторния орган по времето, когато ръководството на групата е било поверено на Огнемир Митев. Той също е сред задържаните.

 

Тодор Марков от 2019 година заема поста началник на отдел "Контролна дейност". Преди това е заемал длъжността "младши експерт".

 

В съда той заяви, че не познава Васил Божков и приближените му. "Тези лица нито съм ги виждал, нито ги познавам, нито някой някога се е свързвал с мен", заяви той пред съдията, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Дарик". Но обвинението е на мнение, че Марков се е издигнал до началник на отдел благодарение на контактите си с Божков.

 

Пред съда Марков заяви още, че той и Георгиев нямат абсолютно никаква вина за случващото се в държавата..

 

По време на процеса стана ясно, че той страда от очно заболяване, заради което е с намалена трудоспособност.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.