Ужас: Робот нападна малко дете и му счупи пръст

https://crimes.bg/inczidenti/uzhas-robot-napadna-malko-dete-i-mu-schupi-prast/28244 Crimes.bg
Ужас: Робот нападна малко дете и му счупи пръст

Изключително странен и неприятен инцидент се е случил по време на шахматен турнир в Москва. Дете на 7-годишна възраст е било нападнато от робот, с който играе шах. По време на турнир детето е преместило фигура, което не се е понравило на робота, притежаващ изкуствен интелект и ръка, като хванал детето здраво с нея.




Хората наоколо се притекли на помощ веднага и с взаимни усилия успели да освободят детето то хватката на машината. За съжаление силното притискане от робота е счупило пръста на момчето и то е потърсило лекарска помощ.


 


Председателят на Федерацията по шах в Москва Сергей Лазарев обясни, че роботът е взимал участие и в други турнири, като е взет под наем. Детето направило ход и след това нещо се е объркало и робо-ръката е хванала детето.


Кристофър след намесата на медиците е доиграл партията шах в гипс на следващия ден. Родителите на детето са заявили, че ще си търсят правата в съда.


Лазарев призова операторите и настройчиците на робота да обърнат повече внимание на защитата му, за да няма други подобни случаи в бъдеще.


 


Припомняме, че през 2016-та година в Китай на киберизложение друг робот започна да вилнее и нападна служител.


 


Източник: lupa.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.