Страшна трагедия с непълнолетен младеж

https://crimes.bg/inczidenti/strashna-tragediya-s-nepalnoleten-mladezh/28093 Crimes.bg
Страшна трагедия с непълнолетен младеж

16-годишен младеж изгуби живота си.


Трагедията се е разиграла в резултат на тежка катастрофа, случила се в Търговищко, отбелязват от ОДМВР.


Инцидентът е станал в непосредствена близост до разклона за с. Божурка малко след полунощ. Сигналът за катастрофата е подаден на спешния номер 112 половин час след полунощ.



Причината за жестоката катастрофа е неправилно изпреварване. Водачът на лекия автомобил се опитал да изпревари влекач с варненски регистрационен номер, с прикачено към него полуремарке. Опитът за изпреварване обаче се случил в участък, забранен за подобни маневри, отбелязва Нова тв.


След като автомобилът навлязъл в насрещната лента за движение, там се удря челно в правомерно движещ се в нея друг лек автомобил с немски регистрационен номер. Другата кола се е движила в посока към София и е бил управляван от 19-годишен неправоспособен водач от с. Беломорци.


В резултат на удара автомобилът на младия водач отскочил и застанал на пътя на товарния камион, който се ударил в него. Този сблъсък пък преобърнал влекача вдясно от пътното платно.


В лекия автомобил с немска регистрация е пътувал и младеж на 16 години, от същото село, от което и водачът. Той е издъхнал на място.

48-годишният шофьор на другия лек автомобил, който предприел неправилната маневра по изпреварване, е настанен в интензивното отделение на болницата в Търговище. Медиците разкриват, че има опасност за живота му.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.