Шокиращо: Болница подмени пеленачета, родители отглеждат чужди бебета

https://crimes.bg/inczidenti/shokirashto-bolnica-podmeni-pelenacheta-roditeli-otglezhdat-chuzhdi-bebeta/27141 Crimes.bg
Шокиращо: Болница подмени пеленачета, родители отглеждат чужди бебета

Скандален случай, при който майки е отглеждали цели 2 месеца чужди деца бе оповестен в медиите. Децата били разменени по грешка от персонала, а едва тази седмица е станала ясна грешката.


Едната майка заподозряла, че бебето, което е взела от клиниката не е нейно. Тогава решила да пристъпи към ДНК тест, който потвърдил опасенията й. Веднага се свързвала с родилното, а те от своя страна започнали  проверка.


Проверката е установила, че номерацията на гривните, които се поставят на новородените не съответства на майката и станало ясно, че 2-те деца, родени в едно и също време и са подменени.


Информирани са органите на реда, прокуратурата и социални грижи.


Болничното заведение се е свързало и с другата майка с молба да се яви и за ДНК проба, но  категорично отказала и е заявила, че бебето си е нейното.


Очаква се социалните грижи временно да поемат грижите и за 2-те деца, докато тече делото по случая. Именно то трябва да изясни обстоятелствата и да се определи кое дете на кои родители е.


Води се следствие по член от НК за умишлена замяна на деца.


Източник: dir.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.