Шофьорът с "Ауди“, убил дете, и преди карал като луд

https://crimes.bg/inczidenti/shofyorat-s-audi-ubil-dete-i-predi-karal-kato-lud/37713 Crimes.bg
Шофьорът с "Ауди“, убил дете, и преди карал като луд

Шофьорът, който блъсна и уби дете в Панагюрище, и друг път карал на скорост и самонадеяно. Това разказаха близки на прегазеното момче.„Бизнесменът си кара постоянно така, с хубави коли, и целият град го знае. Каквото и да направи, явно си има възможности и се оправя винаги.” Това заяви пред Dnes.bg стринката на прегазения 6-годишен Петър - Лазарина Гевечанова.

6-годишно дете с велосипед беше блъснато от шофьор на джип и почина на място. Инцидентът е станал късно снощи до  местния хлебозавод. Хората в района разказват, че виновникът за тежкия инцидент редовно нарушава правилата за движение по пътищата, но досега не е бил наказван нито веднъж.

44-годишеният бизнесмен Цветан Пъков се е движил с несъобразена скорост с джипа си в Панагюрище, докато 6-годишният Петър карал колело. Една от версиите е, че детето е изскочило на пътното платно. Съседи обаче твърдят, че то е карало плътно залепено до банкета.

„Карат като ненормални – тук е като състезателна писта.”, разказа един от съседите. Тялото на момченцето е влачено 70 метра. В района няма спирачен път.

„От там някъде, от стълба до тука да влачи детето, ужас”, разказа човек, който живее в района на инцидента.

Бащата на Петър се саморазправя физически с шофьора след инцидента. Днес следобед 6-годишното дете беше погребано.

„Сега се надявам да получи заслуженото – нашето не може да го върне”, добави стринката на Петър. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. В момента Цветан Пъков се намира в ареста за 24 часа.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.