Иван Алексиев: 98,97% от поморийци казаха категорично „не“ на Бургас- Александруполис през 2009г.

https://crimes.bg/inczidenti/ivan-aleksiev-9897-ot-pomoriyci-kazaha-kategorichno-ne-na-burgas-aleksandrupolis-prez-2009g/31755 Crimes.bg
Иван Алексиев: 98,97% от поморийци казаха категорично „не“ на Бургас- Александруполис през 2009г.

„Категорично съм против евентуално размразяване на проекта Бургас- Александруполис. Това заяви кметът на Поморие Иван Алексиев. Той допълни, че поморийци ясно са изразили своето становище на провелия се през май 2009г.  референдум, при който 98,97% от гласувалите поморийци казаха „не“ на изграждането на нефтопровода. „През месец май 2009 г. 14 900 души от нашата община упражнихме правото си на вот в референдум с тема: Одобрявате ли изграждането на петролопровода „Бургас- Александруполис“ с трасе и инсталации, разположени на територията на Община Поморие? 98,97% от гласувалите казаха „не“. Аз бях един от тях“, припомни Алексиев.Позицията на кмета на Поморие е по повод изявлението от вчера на руския министър на енергетиката Александър Новак за ИТАР-ТАСС , че Русия не смята за приключен спорния проект за петролопровода Бургас-Александруполис. Пред агенцията Новак съобщава, че на 7 и 8 април руско-българска междуправителствена комисия ще обсъди строителството на петролопровода и че не признава едностранния отказ на България от проекта.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.