Зелените вбесиха Каракачанов, той ги обвини в слугуване на Швейцария (Обзор)

https://crimes.bg/analizi/zelenite-vbesiha-karakachanov-toy-gi-obvini-v-sluguvane-na-shveycariya-obzor/37875 Crimes.bg
Зелените вбесиха Каракачанов, той ги обвини в слугуване на Швейцария (Обзор)

Зелените си спечелиха нов сериозен противник в лицето на Красимир Каракачанов.

Нахъсан да се добере до парче от властта на скорошните избори, Красимир Каракачанов скочи на Зелените и се закани да сложи край на безобразията им, от които страдаме всички. Председателят на ВМРО заяви категоричното си намерение за незабавно приемане на забавените с години планове за Пирин, Рила и Витоша от следващото редовно правителство.

Каракачанов се опълчи на еколозите, заявявайки, че ще бори докрай за изграждането на спортна инфраструктура в природните паркове и на всички други възможни места в планините, каквато е практиката в другите държави.

ВМРО излезе със строга декларация срещу Зелените и застана зад тезата, че псевдоеколозите пречат на икономическото развитие на страната. Каракачанов недоумява смисълът на техните действие, защото у нас спортнтие съоръжения са в пъти по-малко от тези в Швейцария, Австрия и Словения, например.

Той заявява категорично, че "въпросните протестиращи получават пари от един швейцарски фонд". Така Зелените спъват зимния туризъм у нас и потокът от туристи се насочва не към нашите курорти, а към чуждите, където условията са по-добри. Това е основната идея на всички протести и цялата шумотевица - да пълнят чуждите икономики за сметка на родната.

Не за първи път става въпрос, че псевдоеколозите изпълняват поръчки. Сега имаме поредният нагледен пример, свързан отново с апетитното Банско. Каракачанов смята за неоснователно твърдението на Зелените, че проектът за управление на парк Пирин няма екологична оценка. Според него, щом един проект и приет от МОСВ, то той е изпипан по всички правила. А и никой досега не е включвал подобна оценка, пише pik.bg.

Политикът държи да даде едно важно разяснение. В рамките на последните две години и половина е имало съвет за развитие към Министерски съвет, на който той два пъти е поставял въпроса. След първото поставяне е направена работна група, излязла със становище, че нищо не се нарушава и няма никакъв проблем.

Лошото е, че предишното правителство нямаше куража да преодолее една група на „зелени активисти“, които протестират срещу всичко. Каракачанов им задава логичния въпрос защо няма подобни протести относно парковете в столицата, например Западния, който се изсича поголовно.

Лидерът на ВМРО е категоричен, че темата за природните паркове трябва да бъде приоритет на следващото правителство. "В момента помислите на протестиращите са чисто политически. Не се плаша от платени протести. Нека си протестират. За съжаление, някои български политици се плашат от това, че 150 човека ще им викат под прозорците. Затова и Зелените все успяват досега...

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.