Заради скъпия ток: Оръженият завод Арсенал спря работа

https://crimes.bg/analizi/zaradi-skapiya-tok-orazheniyat-zavod-arsenal-sprya-rabota/42706 Crimes.bg
Заради скъпия ток: Оръженият завод Арсенал спря работа

Невероятното поскъпване на енергоносителите и суровините, покачването цените на металите на международните пазари, пикът на Омикрон са основните причини всички работници и служители в казанлъшката оръжейница "Арсенал АД" да излязат в платен годишен отпуск от 17 януари до 11 февруари 2022 г. Това обявиха на фирмения сайт на предприятието, в което работят близо 9 хиляди души от региона, предава Нова тв.

При изявено желание от работника или служителя се разрешава ползването на неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж. На ползвалите неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж ще бъдат предоставени ваучери за храна и здравноосигурителни вноски за сметка на работодателя.При неотложна производствена необходимост на цехове, звена и участъци ще бъдат изготвени и утвърдени списъци за работа.Предприетите действия са съгласувани между ръководството на „Арсенал“ и двете синдикални организации в предприятието – КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.