Запорираха самолета на Цветан Василев

https://crimes.bg/analizi/zaporiraha-samoleta-na-cvetan-vasilev/37634 Crimes.bg
Запорираха самолета на Цветан Василев

Самолетът "Бомбардие", с който лети Цветан Василев, е запориран от държавен съдебен изпълнител, твърди "24 часа". Когато му повдигнаха обвинения през лятото на 2014 г., въздухоплавателното средство оцеля от възбрана, защото е собственост на фирма, в която той има миноритарен дял от капитала. Месец по-късно обаче съдът е уважил запора. В началото на 2015 г. Цветан Василев го е оспорил, но жалбата е отхвърлена.

Според магистратите Василев няма правен интерес да оспорва, тъй като не е собственик на самолета. Той би могъл да го направи, когато тръгне процедура по отнемане в полза на държавата като лице, което го ползва. 

Предстои обжалване пред Апелативния съд, което обаче не отменя запора. Цветан Василев вече е внесъл жалба там, а делото е образувано на 9 март. Според жалбата комисията за отнемане на имущество няма легитимация да иска запор на самолета. От институцията обаче казват, че инициативата не е тяхна и това би трябвало да е прокуратурата. От държавното обвинение също нямат информация за запор и прехвърлят въпросите към държавния съдебен изпълнител. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.