Задигнаха 75 лв. от 90-годишен мъж в Дупница!

https://crimes.bg/analizi/zadignaha-75-lv-ot-90-godishen-mazh-v-dupnica/42211 Crimes.bg
Задигнаха 75 лв. от 90-годишен мъж в Дупница!

Брутална измама с възрастен човек в Дупница. Мним преброител го заблуди и му отне 75 лева. Измаменият подал сигнал в полицията, но самоличността на мъжа не е изяснена.

В един от последните дни за преброяване във вход на блок влиза неизвестен мъж. Отправя се към втория етаж. 90-годишният Йосиф Благов отваря на младия и добре облечен мъж.

„Облечен хубаво, в анцузи, ама нови, обувки от скъпите, най-скъпите обувки, които се продават на пазара, бели такива и с качулка. Обаче вика така: Ще ми дадеш 25 лева, тия 25 лева ще ги вкарам аз в компютъра и ще станат 50“, разказва потърпевшият Йосиф.

В джоба си мъжът има 75 лева, а мнимият преброител ги взима всички.

„Хвана ми ръката и ги взе, най- нахално. Ако ги бях дръпнал, требваше да се скъсат парите, да са на две“, споделя Благов.

Два дни по-късно мнимият преброител идва отново, този път да търси пари за болно дете. Но този път удря на камък.

„Казах му така- парите от пенсията ги получават моите синове, аз не ги получавам, понеже съм стар, не можем да ходим, едвам ходим“, обясни Йосиф Благов.

Синът на жертвата подава сигнал в полицията, но опитите измамникът да бъде примамен отново на адреса са без резултат. По случая се води разследване, съобщиха от прокуратурата в Кюстендил.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.