Все повече се заплита мистерията с инцидента край Резово

https://crimes.bg/analizi/vse-poveche-se-zaplita-misteriyata-s-incidenta-kray-rezovo/43021 Crimes.bg
Все повече се заплита мистерията с инцидента край Резово

 

Работи се по три версии

 

 

Страшен инцидент край Резово е претърпял военен камион, в резултат на което има две жертви.

 

Съвместен патрул на Гранична полиция и армията е задържал 35 мигранти при проведена акция в близост до село Граматиково.

 

Задържаните мигранти са превозвани с камион. Заради тежките пътните условия обаче се е стигнало до инцидента.

Разкритията бяха направени в ефира на bTV от военно-окръжния прокурор от Военната прокуратура в Сливен – полковник Христо Тинев.

 

Двама от мигрантите са издънали на място в резултат на тежкия инцидент. Други пък са ранени и са били настанени в лечебно заведение. Всички задържани са граждани на Афганистан и са само мъже. На мястото е изпратена следствена група, която да извърши необходимите действия.

 

Версиите за инцидента, по които се работи към момента са три. Първата от тях е евентуално виновно поведение на водача, втората – техническа неизправност на превозното средство, а третата версия не изключва проява на агресивно поведение на някой от задържаните мигранти.

 

От думите на полковник Тинев стана ясно, че предстои да се уточни наклона на пътя, влажността и пътните условия като цяло. Тепърва ще се изяснява и причината, довела до инцидента.

 

В случай, че в процеса на разследване бъде установено, че някой от водачите има вина за случилото се, ще му бъде повдигнато обвинение. Тепърва обаче предстои да бъдат направени автотехнически и съдебномедицински експертизи, както и да бъдат разпитани свидетели.

Източник: vesti.bg

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.