Владимир Каролев паднал от 400 метра височина (Вижте какво разкри спасител за инцидента)

https://crimes.bg/analizi/vladimir-karolev-padnal-ot-400-metra-visochina-vizhte-kakvo-razkri-spasitel-za-incidenta/41104 Crimes.bg
Владимир Каролев паднал от 400 метра височина (Вижте какво разкри спасител за инцидента)

Появиха се нови подробности за инцидента с икономиста Владимир Каролев, който изчезна в Пирин и бе открит в тежко състояние.

„Нещо е станало там, защото към 2 ч. са го потърсили негови приятели и телефонът му не е имал покритие. Започнахме издирване цяла нощ, момчетата се разделиха на групи. Двама човека от една от групите го намериха – това са директорът на парка и заместник-кметът на Банско“, каза пред БНТ Методи Баневски от Планинската спасителна служба. “Издирването е продължило 12 часа, като една от участващите групи го е открила в 00:40 часа. Веднага се изкараха съоръжения, защото той не беше в съзнание. В 4:30 часа го предадохме в Спешна помощ“, допълни спасителят.“При падане се е наранил и не е мръднал от мястото си. Теренът е стръмен, има камъни“, уточни той.Предполага се, че се е наранил след падане от около 400 метра, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал. „Можеше да бъде използван хеликоптер. В България обаче няма такова чудо и нещата ще се случват девет дни с камили”, категоричен е Баневски.

„Днес ще разберем какво е състоянието на Каролев. Вероятно ще бъде закаран в София“, добави той."Имахме късмет, защото акцията беше по тъмно, много рискована и по труден терен", обясни Методи Баневски.Каролев е открит на височина 2300 м, но не е ясно от каква височина е паднал.От Планинската спасителна служба обясняват, че в момента планината е много опасна.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.