Вече е ясно какво ще се случи с убиеца на 18-годишния Алекс от Бяла

https://crimes.bg/analizi/veche-e-yasno-kakvo-shte-se-sluchi-s-ubieca-na-18-godishniya-aleks-ot-byala/43796 Crimes.bg
Вече е ясно какво ще се случи с убиеца на 18-годишния Алекс от Бяла

Вече е ясно какво ще се случи с убиеца на 18-годишния Алекс от Бяла

Ето какво ще се случи с убиеца на 18-годишния Алекс от град Бяла. Вече е ясна съдбата на Валентин Маринов, след като ВКС потвърди решението на Апелативния съд във Велико Търново. Жестоката драма се разигра през 2017 г. 

Решението на ВКС  е окончателно и не подлежи на обжалване. След протест и жалба от страна на частните обвинители и граждански ищци е образувано досъдебното производство.

За трети път ВКС разглежда това дело.

Първата присъда по случая влезе в сила на 14.11.2018 г. Тогава Окръжен съд – Русе призна Валентин Маринов за виновен за извършеното на 08.07.2017 г. в гр. Бяла умишлено убийство. В обвинението се казва, че деянието е извършено по хулигански подбуди. На 15.07.2017 г. е настъпила смъртта на жертвата.

Обвиняемият се сдоби с присъда за 20 години лишаване от свобода. Освен това той трябва да заплати и по 100 000 лв. на всеки един от родителите на убитото момче.

През 2019 г. присъдата бе изменена от Апелативния съд във Велико Търново. Тогава магистратите преквалифицираха деянието на причиняване на смърт по непредпазливост, която е настъпила след умишлено нанесена лека телесна повреда. Те решиха да намалят времето за престой зад решетките на 3 години.

На 30.01.2020 г. бе издадено съдебно решение, според което Апелативният съд намалява наказанието на убиеца на 4 години затвор.

Съдът в Русе постанови присъда от 20 години, но тя бе намалена на 4 години като убийството е обявено за извършено по непредпазливост, а не по хулигански подбуди.

На 8 юли 2017 г. Валентин Маринов напада Алекс след дискотека. След като го удря, той пада на земята и изпада в кома, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.