Украинска прокурорка спипана да шофира пияна у нас

https://crimes.bg/analizi/ukrainska-prokurorka-spipana-da-shofira-piyana-u-nas/43022 Crimes.bg
Украинска прокурорка спипана да шофира пияна у нас

 

Униформените от КАТ са заловили солидно почерпена украинка да шофира у нас, узна Краймс.

39-годишната жена, която е със статут на бежанец от войната в Украйна, е седнала пияна зад волана на автомобил с кюстендилска регистрация. Униформените са я спипали в Сандански, а изумлението им било огромно, когато открили, че тя е ... прокурор! Като дори им показа снимки, на които е със съдийската си тога.

За капак на всичко, пияната украинка возела на предната седалка на автомобила 10-годишното си дете.

При поискване на документите жената отговорила на руски език. Закарана е в полицейското управление и е извикан преводач, тъй като украинката е била без документи за самоличност.

По време на разговора служителите на МВР са установили, че жената лъха на алкохол, и е била помолена да бъде тествана. Тя не е отказала, а дрегерът е отчел 1.29 промила алкохол в кръвта.

Украинката се възползвала от правото си да наеме адвокат. В сградата на полицията е пристигнал сандански адвокат, който е съдействал на украинската гражданка, след което тя е напуснала сградата на полицейското управление.

Въпреки прокурорската си карта пияната украинка е задържана, по куриозния случай е образувано досъдебно производство.

Връчен й е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата за шофиране след употреба на алкохол.

Източник: Струма

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.