Трагедията се разраства! Жертвите на касапницата в Чикаго, вече 5 (Първо фото на загиналите българи)

https://crimes.bg/analizi/tragediyata-se-razrastva-zhertvite-na-kasapnicata-v-chikago-veche-5-parvo-foto-na-zaginalite-balgari/38355 Crimes.bg
Трагедията се разраства! Жертвите на касапницата в Чикаго, вече 5 (Първо фото на загиналите българи)

Жертвите на стрелбата в жилищна сграда в Чикаго, при която загинаха 3-ма българи, вече са пет. Починала е още една жена, тежко ранена при инцидента. Тя е от полски произход.

 

Убитите българи са семейство – съпруг, съпруга и майката на съпруга, съобщава bTV. Те имат и дете, което вече е пълнолетно и не е било в апартамента по време на стрелбата. Нападателят е 67-годишен поляк, строителен работник, който от 15 години живее в блока.

 

Според информацията по полицията той е познавал жертвите, които са му били съседи. Полицията продължава изясняването на случая. Едната загинала жена - Цветанка Костадинова, има син, който се казва Даниел, който също живее в Чикаго, но не е бил в апартамента. Третата убита българка е Искра Попова, тя е живяла в Чикаго с Ивайло Попов.

 

"Имаме непрекъснат контакт с властите в Чикаго. Не е имало конфликт между нашите сънародници и извършителят. Те може би не са се и познавали. Това е напълно възможно", поясни Иван Анчев – генерален консул на България в Чикаго.

 

"Срещали са се буквално на стълбите. Извършителят е бил саможив човек. Едната от жертвите е имала син, другата е имала дъщеря. Аз съм в контакт със сина, който е на 21 години", посочи още Анчев. По думите му българите пристигат по различно време в Америка.

 

Съпругът, който е е американски гражданин, живее от 15 години тук. Неговата съпруга е дошла преди няколко месеца. В същото време в интернет се появи призив за набиране на средства за транспортирането на телата на загиналите българи.

 

"Cкъпи приятели, c огромнa cкръб cподеляме нaшaтa болкa зa голямaтa зaгубa нaшите мaйкa, бaщa, бaбa и дядо. Те бяхa нacилcтвено отнети от нac зa един миг вечертa нa 12-ти Октомври 2019 в Чикaго. Нищоподозирaщите Цвети, Иво, Иcкрa и Дейвид cе бяхa cъбрaли нa cемейнaтa трaпезa, без дa знaят че товa ще им бъде поcледнaтa вечеря нa този cвят. Те бяхa убити зверcки, зacтреляни, без никaквa милоcт от един индивид c пcихични отклонения. 

 

Отпрaвяме зов зa пaричнa помощ, тъй кaто тaзи четворнa трaгедия е финaнcово непоcилнa зa нaше cемейcтво. Помогнете ни дa ги изпрaтим от този cвят, кaкто подобaвa. Блaгодaрим зa вaшето cъпричacтие! Некa почивaт в мир! От децaтa им: Дaни и Иcи ", гласи призивът.

 

До момента са събрани $13,438, като крайната цел е $50,000. Генералният консул на българите в Чикаго уточни, че задължение на българската държава е да осигури транспортирането на тленните останки на сънародниците ни до родината им. Вече по желание на роднините ще се реши дали те да бъдат кремирани или не.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.