Трагедия в Бургас! Работник загина, премазан от товар, колегата му се бори за живота си

https://crimes.bg/analizi/tragediya-v-burgas-rabotnik-zagina-premazan-ot-tovar-kolegata-mu-se-bori-za-zhivota-si/43015 Crimes.bg
Трагедия в Бургас! Работник загина, премазан от товар, колегата му се бори за живота си

 

Трагедия заради небрежност разтърси Бургас, узна Crimes.

Двама служители на предприятие по машинен и електромонтаж „ПМУ” АД в морския град предизвикаха фатален инцидент заради неспазване на елементарни инструкции за трудова безопасност. Трагедията се е разиграла на площадката на „Лукойл Нефтохим“.

Двамата работници са били монтажисти в специализиран екип, чиято задача е била да повдигне огромен тонаж за ремонт на инсталация. Само че не са били направени задължителните изчисления за издръжливостта на сапана.

Той е бил изработен от стоманено въже, което е можело да издържи товара от желязо – не повече от 2 тона, а в т. нар. сандък е имало повече от допустимото.

Експерти по трудови злополуки започват работа, за да установят истинската причина за допуснатата страшна трагедия. Засега се смята, че стоманеното въже не е било подложено на изпитание, преди да бъде използвано. И двамата мъже са стояли под така наречения сандък. Загиналият вчера работник буквално е бил премазан, а колегата му – тежко ранен.

От „Лукойл Нефтохим”-Бургас подчертават, че случилото се няма нищо общо с производствена авария.

Загиналият работник е 57-годишен мъж, а съекипникът му - на 53 г., е в критично състояние в интензивното отделение на УМБАЛ-Бургас.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.