Това е извършителят на въоръжения обир в Катуница

https://crimes.bg/analizi/tova-e-izvarshitelyat-na-vaorazheniya-obir-v-katunica/42898 Crimes.bg
Това е извършителят на въоръжения обир в Катуница

 

Поискал е споразумение

 

Васил Николов-Рупеца остава в ареста, гласи решението на Районния съд в Асеновград.

 

Припомняме, че именно той бе задържан по подозрение за извършен въоръжен обир на пощата в село Катуница.

 

Охрана довела Рупеца в съдебната зала. На влизане в залата той не пожелал да каже нищо пред журналистите. Вместо него говори служебният му защитник Борислав Мазнев, според когото клиентът му съжалява за стореното, предава Би Ти Ви.

 

Мазнев уточни, че заради сериозното количество алкохол, което Рупеца е погълнал, му се губят доста от моментите.

Николов е признал и за още една кражба. Той ще поиска споразумение, тъй като по време на обира няма пострадали хора и освен това изцяло е възстановил откраднатата сума от пощенския клон в Катуница.

 

Той е съдействал на разследващите и е направил пълни самопризнания.

От тях става ясно, че на 8 февруари запивал с приятели в близкия парк, когато изведнъж го осенила мисълта да обере пощата в Катуница, използвайки газов пистолет. По това време възрастните хора в селото се редели за пенсиите си и се предполагало, че има доста пари.

 

Заплашвайки хората с пистолета, той успял да задигне 3120 лева. По време на обира в пощата освен служителката, имало още две жени.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.