Телефонна измама за над 28 бона в Русе!

https://crimes.bg/analizi/telefonna-izmama-za-nad-28-bona-v-ruse/42870 Crimes.bg
Телефонна измама за над 28 бона в Русе!

Възрастна русенка пострада от телефонни измамници!

Възрастна русенка е поредната жертва на телефонните измамници, след като дала на престъпниците повече от 28 000 лева. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.

За престъплението 80-годишната жена съобщила снощи в полицията. Тя разказала, че предния ден на стационарния й телефон се обадила плачеща жена, която се представила за дъщеря й.

Обяснила й, че си е счупила крака. След това се обадил мъж. Той заплашил възрастната жена, като й поискал всички налични пари.

Последвал разговор с друг мъж. Той се представил за главен инспектор от криминална полиция. Мнимият униформен служител обяснил на жената, че се организира полицейска операция по задържането на измамници. Уверил я, че ще бъдат арестувани тези, които я заплашват, като й обяснил, че трябва да съдейства и да даде всичките си парични средства. След приключване на операцията сумата щяла да й бъде върната.щ

Така по нареждане на псевдополицая жената събрала наличните си пари у дома, а други изтеглила от банката. На няколко пъти предала парите - общо над 28 000 лева. Оставяла ги под пейка пред дома си, дала и златни накити.

По случая се води разследване.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.