Тегленето на пари през банкомат ни излиза солено

https://crimes.bg/analizi/tegleneto-na-pari-prez-bankomat-ni-izliza-soleno/42190 Crimes.bg
Тегленето на пари през банкомат ни излиза солено

Не само пенсионерите вече ще плащат

 

Тегленето на пари през банкомат става лукс.

 

И банките вдигат таксите. Поредното им увеличение ще стане факт От Нова година и ще засегне най-вече пенсионерите. Голяма част от тях получават пенсиите си по сметка в ДСК. Но и те вече ще плащат стандартната такса, която е предвидена за теглене от банкомат.

 

Досега от картите им беше удържана такса за теглене през банкомат. Но това вече ще се промени. Промяната става факт от началото на 2022 г. Тогава пенсионерите ще плащат по 0,15% от сумата, която теглят, но най-малко 30 стотинки, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Марица".

 

В продължение на години ДСК се придържаше към социалната линия. Ако клиентите й се окажат недоволни от промяната, те има право, без да дължат неустойка да се откажат от договора си с банката, преди да влезе в сила промяната.

 

Това трябва да се случи преди 01.01.2022 г.

 

В случай, че тегленето се осъществява през банкомат, който не е на банката, удържаната сума ще бъде в размер на 0,20%, но най-малко 1,5 лева.

 

В това отношение останалите банки все още не са преразгледали политиката си.

Удръжката за теглене на каса в размер на 1 лев, а годишната поддръжка на сметката е 16.80 лв. Клиентите на Райфайзенбанк теглят безплатно от банкомат на банката, но плащат 1.30 лева за теглене от банкомат на друга банка.

 

От миналата година всички банки започнаха да вдигат таксите си за теглене от банкомат.

 

 ОББ ще удържа по 4.50 лева за теглене от банкомат от 1 ноември.

 

Около 2.50 лева ще плащат титулярите на кредити при вноска на дължимата месечна вноска на каса. Но ако негов близък извършва плащането, това ще му струва двойно повече.

 

В пъти по-ниски са тарифите за онлайн банкиране, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.