Тази новина касае голяма част от пенсионерите

https://crimes.bg/analizi/tazi-novina-kasae-golyama-chast-ot-pensionerite/42776 Crimes.bg
Тази новина касае голяма част от пенсионерите

Ето какво трябва да знаят повечето пенсионери

Ето какво трябва да знаят пенсионерите, които този месец бяха ощетени след индексацията на пенсиите.

Този месец голяма част от пенсионерите получиха по-малка обща сума от пенсиите плюс добавка към тях. Те ще получат компенсация с с решение на Народното събрание, пише БЛИЦ, позовавайки се на Труд бг.

Между първо и второ четене на закона за удължаване на ключови показатели от бюджета са внесени и предложенията за пенсиите. Те засягат повече от 1 млн. пенсионери, които бяха ощетени този месец.

Предвижда се пенсионерите, които през януари са получили по-малко пари спрямо предходния месец, да бъдат компенсирани с допълнителна сума. Целта е пенсиите им през първия месец от годината да се изравнят с тези от месец декември.

Изплащането на по-малки суми се случи заради индексирането на пенсиите през януари, както и заради намаляване на добавка за пандемията от 120 лв. на 60 лв.

Промените предвиждат новите добавки да се получат за януари, февруари и март. Но за този месец пенсиите вече са изплатени и това означава, че през следващия месец трябва да бъдат изплатени добавките за януари и февруари, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.