Тази финансова вест попари българите

https://crimes.bg/analizi/tazi-finansova-vest-popari-balgarite/41992 Crimes.bg
Тази финансова вест попари българите

Това е поредното поскъпване и ще доведе до повишение на цените на основни стоки и услуги

Поредното шоково поскъпване е факт.

През последните месеци шоково се вдигат цените на основни стоки и услуги. В сила от днес е и още едно увеличение - по-високите цени на природния газ. В следобедните часове енергийният регулатор ще вземе решение с колко точно ще поскъпне горивото.

Засега е известно, че повишението ще е доста по-високо от предвижданите 16%. Прогнозата за това бе направена още преди три седмици. Но към днешна дата цените на газа на европейските борси продължават да се увеличават, пише БЛИЦ, позовавайки се на БНР.

Николай Павлов, който е изпълнителен директор на „Булгаргаз“ заявим че към настоящия момент подаваните количества в Европа са недостатъчни и не могат да покрият както текущото потребление, така и да бъдат нагнетени количества за предстоящия сезон. 

Повече от 50% е увеличението на европейските газови пазари за последните месеца. Но дори и фона на това увеличение „Булгаргаз“ ще предлага природния газ с минимум 20% по-евтино, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.