Tърговецът на фалшиви зелени сертификати загази здраво

https://crimes.bg/analizi/targovecat-na-falshivi-zeleni-sertifikati-zagazi-zdravo/42819 Crimes.bg
Tърговецът на фалшиви зелени сертификати загази здраво

Tърговецът на фалшиви зелени сертификати загази здраво

 

Ковид не подмина и търговеца на фалшиви зелени сертификати. Мъжът, който бе задържан в Пампорово, е болен от коронавирус, пише БЛИЦ, позовавайки се на 24smolian.com.

 

Той изтърпява мярката „домашен арест“ в дома си. Но е бил отведен от там от екип на Спешна медицинска помощ.

 

Причината за това е, че състоянието му е започнало да се влошава и той е трябвало незабавно да бъде хоспитализиран в отделението по кардиология на болницата в Хасково. При оформянето на документите му за постъпване в болницата е станало ясно, че той е заразен с коронавирус.

 

Задържаният е отказал хоспитализация заради притеснения относно методиката на провежданото болнично лечение. Поради тази причина той се лекува у дома.

 

Това стана ясно от изказването на адвоката му по време на делото за гледане на мярката му в Апелативния съд в Пловдив.

 

На търговеца на фалшиви сертификати е определена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 4 000 лева.

 

Той се сдоби с две обвинения. Едното от тях е за фалшифициране на резултатите от антигенни тестове. По случая има двама свидетели.

 

Обвиняемият е получил общо 600 лева за двата сертификата

 

Другото обвинение е за приемане на имотна облага в размер на 300 лева за издаване на сертификат като за целта се е възползвал от служебната си позиция, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.