Светльо Витков едва не загина след като младеж с джип помля колата му със 160км в час при ограничение от 80

https://crimes.bg/analizi/svetlyo-vitkov-edva-ne-zagina-sled-kato-mladezh-s-dzhip-pomlya-kolata-mu-sas-160km-v-chas-pri-ogranichenie-ot-80/42142 Crimes.bg
Светльо Витков едва не загина след като младеж с джип помля колата му със 160км в час при ограничение от 80

Музикантът и лидер на партия "Глас народен" Светослав Витков оцеля по чудо в тежка катастрофа, предизвикана от млад шофьор с мощен джип. За инцидента, който е станал в събота около полунощ на Околовръстния път в София, разказа самият Витков в профила си във Фейсбук:

Дами и Господа,Събота в полунощ, карайки със съобразена скорост от около 80 км/ч, предвид пътната обстановка, колата, в която се возих, бе връхлетяна от друга машина с бясна скорост:Удар отзад, завъртане, удар в стената, отново въртене и удар в мантинелата, нов удар странично от същата машина, ново въртене и удар в стената.Около 300 метра удари, въртене и влачене… и 5 метра смляна мантинела.Това, че не бях с колан и бях спуснал леко седалката назад, в случая, ми спаси врата от счупване, но изхвърчах назад в тавана, после паднах някъде на задната седалка, после пак в тавана и не знам още къде...Тъкмо си помислих, че всичко свърши и последва нов мощен удар, при който успях да се запъна с ръце и крака… мина цяла вечност, докато всичко свърши с удар в стената.

Оцеляхме по чудо. Без видими тежки наранявания.След като успях да изляза, видях бял джип "Мерцедес" ML и един младеж, който се вайкаше и казваше, че си е ударил главата.Идеше ми да го разкъсам на парчета, но се въздържах. Обясняваше несвързано как му отказали спирачките…

На мокър път, при температура 5 градуса, близо до заледяване, да караш минимум със 160 км в час., при ограничение 80 и да удариш кола в средната лента…Сигурно е от спирачките, а наглецо?Следва: Обаждане на 112 с упоменаване, че няма жертви. От КАТ дойдоха бързо, знаейки, че сме живи, но с учудване, че сме без травми, свършиха професионално работата, а линейката пристигна за 10-ина минути. Никакви забележки към КАТ и Бърза помощ. Респект.След около час и половина протоколи, проби за алкохол, застраховки, пътна помощ и т.н. … Младежът, шофьор на джипа, си тръгна с бодра стъпка.Искам да ви попитам, уважаеми,така ли си тръгва един човек, потенциален убиец? С протокол от ПТП и застраховка, с която ще се изплатят смачканите ламарини, които нямат никаква стойност в сравнение с човешки животи, които по чудо не е отнел?Вчера бях аз, а утре може да сте вие, вашето дете или родител, или всички заедно!Няма извинение за такова поведение на пътя!Младежи и девойки с мощни коли, които се чувстват крале на пътя и могат да опитат да убият всеки, който им се изпречи, а, ако не успеят… да си тръгнат необезпокоени и безнаказани, ако няма тежки травми или загинали???Ето затова не понасям чалга-мутренската култура, защото създаде такива “герои”: надути, нагли и безотговорни същества, без уважение към чуждите права и живот!Така че заставам с цялото си същество зад каузата:Да няма такива потенциални убийци по българските пътища и промяна в Закона за движение по пътищата, която да е безмилостна към такива.Именно, защото живея нов живот от вчера, благодарение само на Божията милост, може би затова съм запазен жив: Заради каузите и борбата… така че, няма да има отказване.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.