Страшна трагедия: Смартфон избухна и уби дете!

https://crimes.bg/analizi/strashna-tragediya-smartfon-izbuhna-i-ubi-dete/37991 Crimes.bg
Страшна трагедия: Смартфон избухна и уби дете!

От отдел на руското следствие съобщиха в сряда, че в Курганска област 7-годишно дете е починало. Разследващите органи разследват обстоятелствата на смъртта му. В същото време, потребителите на социалната мрежа „ВКонтакте“ на страницата, посветена на Курган, съобщават, че детето е имало мобилен телефон, който избухнал в ръцете му.

Това не е единственият случай на избухнал смартфон, нито първият с фатален изход. През март тази година 18-годишно индийско момиче почина в болница, след като смартфонът му избухнал по врме на зареждане и го нарани тежко на няколко места.

Според ръководителя на Агенцията за киберсигурност, член на консултативния съвет на Държавния комитет по информационната политика на Държавната Дума, Евгений Лифшиц, в разгара на лятото апаратите се нагряват лесно, което може да доведе до експлозия на батерията.

„Не трябва да прегряваме устройствата, особено през лятото и при горещини. Те винаги се затоплят при зареждане и ако попаднат под директните слънчеви лъчи, устройството може да експлодира“, каза той.

Директорът на AНО“ Цифрови платформи“ Арсен Шчелцин, от своя страна, каза, че смартфоните могат да експлодират – колкото и тривиално да звучи – от късо съединение, което може да дойде в резултат от остаряло окабеляване.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.