Страшна гледка на пътя стряска шофьорите!

https://crimes.bg/analizi/strashna-gledka-na-patya-stryaska-shofyorite/43368 Crimes.bg
Страшна гледка на пътя стряска шофьорите!

Полицаи са по петите на страшния клоун, който плаши шофьори. Патрули обхождат мястото на набезите му.

Стресирани водачи споделят за набезите на човек с маска на пътя Хасково - Свиленград. Страховитото същество атакува предимно нощем, излиза на пътното платно изневиделица и създава предпоставки за катастрофи, пише България Днес.

"Запознати сме със случая, въпреки че все още няма официално подаден сигнал към нас. Има разпореждане, с което патрули са изпратени в района и правят обходи. Засега такъв човек не е открит. Но проверките на колегите ще продължат", коментира Нина Николова, говорител на Областната дирекция на полицията в Хасково. Тя поясни, че търсенето на униформените става както през деня, така и през тъмната част на денонощието.


По разкази на свидетели страшилището се крие в храстите и дебне колите. Когато превозно средство наближи, клоунът се хвърлял към него и започвал да ръкомаха. Шофьорите си изкарвали акъла от неочакваната поява на клоуна в тъмното и скачали на спирачките, за да не го ударят. Шокът им се увеличавал, след като видели за какво става дума, и тогава с мръсна газ изчезвали от ужасяващата ситуация. При една от случките шофьорът все пак събрал смелост, спрял и слязъл да провери за какво става дума. Тогава клоунът му изпял песен и се шмугнал обратно в храстите. Според информация в регионалните медии преди време на същия път отново имало преоблечен човек, но с маска на прасе.

Заради стряскащия си вид и появата от нищото клоунът веднага беше оприличен на героя Пениуайз от романа "То" на Стивън Кинг. Макар че там страшилището се появяваше само пред деца, които отвлича и убива, а нашият клоун атакува само шофьорите.

Ако бъде заловен, клоунът в Хасковско може да има сериозни неприятности с властите, тъй като поведението му е наказуемо, защото създава опасност от пътни произшествия. Не липсват и коментари в социалните мрежи, че не става въпрос за човек с маска, а за някакво призрачно създание, което е загинало в катастрофа и сега търси възмездие.

Всеки, който разполага с информация за необикновения случай, може да сигнализира полицията.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.