Служители на Kaufland даряват близо 8 000 лева на шест организации

https://crimes.bg/analizi/sluzhiteli-na-kaufland-daryavat-blizo-8-000-leva-na-shest-organizacii/43250 Crimes.bg
Служители на Kaufland даряват близо 8 000 лева на шест организации

Служители на Kaufland България даряват близо 8 000 лева за шест значими каузи на организации, с които компанията традиционно си партнира или които е подпомагала по различни поводи - фондация „Нашите недоносени деца“, WWF, „Капачки за бъдеще“, стипендиантска програма „Готови за успех“ на фондация BCause, фондация „П.У.Л.С.“ и фондация „Проект Северозапад“.  

Сумата е събраната от служители на Kaufland на вътрешния благотворителен коледен базар, който тази година се проведе онлайн чрез Platformata.bg - инструмент за набиране на дарения, създаден от фондация "BCause" (Бикоуз в помощ на благотворителността).

За благотворителната инициатива, която продължи до 10 януари, с дарение се включи и компанията, като също предостави средства за организациите.

Освен за Коледа, инициативата традиционно се провежда и за Великден. Чрез благотворителните базари компанията насърчава култура на дарителство от работното място. За тях обичайно служителите готвят и творят в подкрепа на избрана от тях кауза, но в условията на COVID-19 базарите се провеждат изцяло онлайн в партньорство с Platformata.bg.  

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland разгръща под слогана "Действията носят промяната". Важен принос за нея имат служителите на компанията, които се включват във вътрешните дарителски и доброволчески инициативи. Основните направления, в които екипът на компанията осъществят дарителска дейност, са няколко.

Всеки месец служители даряват ваучери за пазаруване, които са тяхна месечна социална придобивка, на Националната асоциация за приемна грижа. В допълнение, служителите даряват и хранителни продукти. Инициативата е на „Търговска дирекция“, като представител на нейния екип всеки петък доставя на партньорски организации, подпомагащи хора в нужда, събраните през седмицата продукти сред колеги. Третата инициатива е вътрешна и в нея служителите подпомагат с финансови дарения и доброволчески труд свои колеги, които имат финансови, битови или социални трудности.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.