Скандални разкрития за миналото на Любомир, който заплаши Ива Митева

https://crimes.bg/analizi/skandalni-razkritiya-za-minaloto-na-lyubomir-koyto-zaplashi-iva-miteva/41847 Crimes.bg
Скандални разкрития за миналото на Любомир, който заплаши Ива Митева

Скандални разкрития за миналото на Любомир, който заплаши Ева Митева

 

Ето какво стана ясно за миналото на Любомир Яков, който заплаши с убийство председателката на парламента Ива Митева и семейството й. Оказа се, че той има изтекла условна присъда. Ако тя беше все още в сила, мъжът директно щеше да влезе в затвора, сочи проверка на "Телеграф" в съдебните регистри.

 

Той има 7-месечна присъда при 3-годишен изпитателен срок за изтърпяване, която изтекла преди година и три месеца, пише БЛИЦ, позовавайки се на изданието.

 

Яков е роден през 1995 г. в Пловдив. Миналото лято той е бил изправен пред Темида в старозагорския районен съд по обвинение, че година по-рано (на 22 юни 2019-та) от улични телефони в Стара Загора е подал три фалшиви сигнала на Единния европейски номер за спешни сигнали, че ще взриви провдивската автогара-юг.

 

Заседанието на съдебния състав по НОХД 857/2020 е продължило броени минути, преди съдия Тодор Минов да одобри предварително постигнатото споразумение между Яков и наблюдаващия досъдебното производство прокурор Росен Минчев.

 

Смелчагата, заплашил Ева Митева, признава изцяло вината вината си и събраните по досъдебното производство обстоятелства и улики, като приема да заплати направените разходи в размер на 648 лв.

 

Любомир Яков стои зад три аналогични телефонни заплахи.

 

И трите са направени от улични автомати в Стара Загора между 18:30 и 19:20 ч. Няма данни какви са били причините, накарали иначе интелигентно държалият се при задържането и разпитите младеж да извърши това престъпление.

 

Часове след подписването на споразумението Яков изчезва от Града на липите, където не разполагал с постоянен адрес и на практика живеел като клошар.

 

Най-вероятно тогава той се е върнал при баба си в пловдивското село Красново - родното място на починалата му майка Любомира Якова, която някога е била преподавателка в Старозагорско.

 

Впоследствие в социалните мрежи се появиха множество съобщения, според които Любомир е създал множество фалшиви профили, чрез които просел пари за преживяване под различни жалостиви претексти.

 

След като бе задържан за отправянето на заплахи към Ива Митева, Яков е бил отведен в София. При задържането си той не е оказвал съпротива, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.