Скандал в Испания: Те я насилиха групово, но не получиха максимална присъда!

https://crimes.bg/analizi/skandal-v-ispaniya-te-ya-nasiliha-grupovo-no-ne-poluchiha-maksimalna-prisada/38436 Crimes.bg
Скандал в Испания: Те я насилиха групово, но не получиха максимална присъда!

Скандал в Испания е предизвикало решение на съдии в Барселона, написа британският в. Сън.

Магистрати от столицата на североизточната автономна провинция Каталуния вчера са се произнесели по дело за групово изнасилване на 14-годишно момиче. Шестимата подсъдими са получили срокове между 10 и 12 години затвор, въпреки че законодателството на иберийската държава предвижда за такива престъпления присъди между 15 и 20 години лишаване от свобода.

Съдиите са мотивирали решението си с това, че мъжете не са упражнили насилие върху жертвата си, защото тийнейджърката е била пияна и дрогирана. Момичето по време на делото е казало, че почти няма спомени от зловещата нощ и не е могла да посочи своите насилници.

Предполага се, че петимата мъже са били част от покрилата се с черна слава групировка "Вълчата глутница". Членове на бандата са извършили редица изнасилвания на жени в Барселона и Паплома по време на фестивала Сан Фермин през 2016 г.

Решението на съдиите от четвъртък е станало повод за среднощни протести в много испански градове.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.