Ще трябва ли да сме ваксинирани срещу Ковид-19, за да напуснем България?

https://crimes.bg/analizi/shte-tryabva-li-da-sme-vaksinirani-sreshtu-kovid-19-za-da-napusnem-balgariya/43565 Crimes.bg
Ще трябва ли да сме ваксинирани срещу Ковид-19, за да напуснем България?

Най-добрата новина за тази година е откриването на ваксината срещу COVID-19. Това може да се окаже ключ към връщането ни към нормалността – за бизнеса, а родителите, които чакат децата им да се върнат на училище, както и за онези активни граждани, на които животът им е свързан с пътуване. Това заяви Гергана Паси в сутрешния блок на Нова телевизия, която е член на УС на Атлантическия клуб в България.

,,В момента редица държави по света настояват за определени ваксини, за да те допуснат на своя територия. Част от тези изисквания не са защото в самата държава има разпространена инфекция, а за да може тя да защити своето население от привнесени такива инфекции'', уточни тя.

Не допускам, че Европа ще постави изискване за ваксина срещу COIVD-19 за пътуване в самата нея, но не изключвам тя да наложи такова изискване за граждани, идващи от трети страни, за да защити собственото си население, допълни Паси.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.