Шокиращи разкрития за разбитата престъпна група у нас

https://crimes.bg/analizi/shokirashti-razkritiya-za-razbitata-prestapna-grupa-u-nas/41928 Crimes.bg
Шокиращи разкрития за разбитата престъпна група у нас

Шокиращи разкрития за разбитата престъпна група у нас

 

Както вече стана ясно, при мащабна спецакция у нас бе разбита престъпна група, занимаваща се с превоз на мигранти.

 

Прокурор Теодора Йонова от Специализираната прокуратура разкри подробности за схемата, по която групата е осъществявала дейността си, пише БЛИЦ.

 

Извършителите са комуникирали между себе си и мигрантите чрез множество СИМ карти. На 16-и септември в резултат от извършени множество претърсвания и изземвания са установени множество мобилни телефони и сим карти, използвани от членовете на групата.

 

Йонова уточни, че при всеки един от тях са открити голямо количество пари, като общата сума възлиза на около 40 000 евро. Задържани са 4 лица, като се работи към привличане и на други лица към случая.

 

Тя добави, че ще бъде внесена мярка за неотклонение за задържане под стража. 

 

От думите й стана ясно, че са установени са няколко групи мигранти.

 

Прокурор Йонова добави още, че от всяко лице групата е печелила по 1000 евро на човек чиста печалба.

 

"Всички са пътували за Западна Европа, но за различни страни", каза тя.

 

Йонова разкри, че на 24.06.2020 г. е образувано досъдебно производство за организирана престъпна група (ОПГ) за нелегален трафик на мигранти през България.

 

"Към момента знаем, че 4 са лицата, които са трайно обвързани с дейността на групата – двама българи и двама афганистанци", каза тя.

 

Йонова уточни и един много интересен факт - един от лидерите е млада жена, която е българска гражданка. Тя е комуникирала с лицата, които са осигурявали мигрантите. Жената се е занимавала и с финансовите въпроси.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.