С колко ще се вдигне минималната пенсия?

https://crimes.bg/analizi/s-kolko-shte-se-vdigne-minimalnata-pensiya/41834 Crimes.bg
С колко ще се вдигне минималната пенсия?

С колко ще увеличават минималната пенсия?

 

Отговорът на този въпрос вече е ясен.

Минималната пенсия ще се  увеличи. Тя вече ще стане 370 лева. Това ще се случи от 1 октомври. Депутатите от Комисията по бюджет и финанси вече гласуваха промяната. На второ четене се разглеждат предложенията за актуализация на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

 

Служебното правителство първоначално предложи минималната пенсия да стане 340 лв. Но сега беше прието да се увеличи на 370 лева, колкото е прагът на бедност у нас за тази година.

 

Увеличението за всички останали пенсии ще е средно с 12.5%, тъй като коефициентът за стаж се увеличава на 1.35%.

 

Предложението на ГЕРБ за пенсионни добавки на всички по 100 лева на месец до края на годината бе отхвърлено от депутатите.

 

 

 

Бюджетната комисия прие и таванът на пенсиите да се вдигне от 1440 сега на 1500 лв.

 

Предложението на БСП и ИБГНИ за увеличение на обезщетението за отглеждане на дете между първа и втора година в размер от 370 на 650 лева, също бе отхвърлено. Аргументът бе, че това ще бъде решено от редовно правителство, пише Pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.