Радостин Бързанов - Радо Слънцето: Съмнявам се бомбата срещу мен да е дело на Мила Георгиева

https://crimes.bg/analizi/radostin-barzanov-rado-slanceto-samnyavam-se-bombata-sreshtu-men-da-e-delo-na-mila-georgieva/37581 Crimes.bg
Радостин Бързанов - Радо Слънцето: Съмнявам се бомбата срещу мен да е дело на Мила Георгиева

Вестник "България днес" успя да заснеме митичният личен охранител на Васил Илиев, брат му и Таки - Радостин Бързанов - Радо Слънцето. Досега снимки на Радостин Бързанов не са излизали никога в печата, въпреки че той е популярен герой от още началото на 90-те години.

За последно името му нашумя покрай заловените "Килъри 6". Бившият гард на избягалия наркобос Таки бе сочен за една от мишените на заловената банда, предвождани от Мила Георгиева и сина й Мартин.

Осен че засне известния охранител, вестника успя и да се свърже с него за кратък коментар по темата.

"Съмнявам се бомбата срещу мен да е дело на Мила Георгиева." Това каза ексклузивно пред вестника Радо Слънцето. По думите му с Мила били в добри отношения и не е логично тя да пожелава смъртта му.

Покушението срещу Слънцето стана през юли 2013 г., когато под колата му, паркирана пред "Какао бийч" в Слънчев бряг, избухна бомба. Според разследващите поръчката е дело на бандата на Георгиеви. Радо Слънцето е бил разпитан непосредствено след инцидента. Той не смята, че доведената щерка на топмитничаря Христо Кулишев може да му има зъб.

След покушението Бързанов се погрижил за сигурността си и си взел бронирана кола. Той бе уловен от папараците на "България Днес" да движи с трима-четирима охранители. Гардовете го обградили от всички страни, докато Радо Слънцето излизал от тузарско заведение в столичния хотел "Кемпински". Бизнесменът се изтупал с елегантно вълнено палто, пуловер и дънки. През рамо преметнал мъжка чантичка от скъпарската марка "Луи Вюитон" с шахматен принт. Гардовете му също се носели с вълнени палта, подобно на шефа си. Те веднага му отворили вратите, за да влезе безопасно в мощното си "Ауди" с немска регистрация.

Радо Слънцето е един от най-доверените хора на шефовете на ВИС. Той е първият, който вижда мъртъв основателя на борческата групировка Васил Илиев. През 1995 г. е негов бодигард и го следва с кола навсякъде. На фаталния 25 април Радо Слънцето и Роберто Георгиев карали червен краден "Сеат" след мерцедеса на боса. Малко преди ресторант "Мираж" Васил Илиев е застигнат от куршуми, а гардовете се чудели какво става, мислели, че е спукал гума. Слънцето подава сигнала в полицията за убийството на шефа си и е първият разпитван за екзекуцията.

След това гравитира около ВИС и поема охраната на брата на Васил Георги Илиев. Служи му вярно до смъртта му през 2005 г. в курорта Слънчев бряг, където Главния е разстрелян. Слънцето придобива печалната си слава на охранител, на когото под носа му убиват и двамата му шефове. След убийството на Жоро Илиев Радостин Бързанов става гард на авера му Христофорос Аманатидис-Таки.

Слънцето дължи прякора си на гладко избръсната си глава. Той се занимава с бизнес, има фирми в областта на строителството, туризма и нощните заведения. Собственик е на плажа на Слънчев бряг и държи култовата дискотека "Какао бийч". Според източници от ъндърграунда Слънцето движи светлата част от бизнеса на ВИС. Той е съдружник с приятелката на Димитър Димитров-Маймуняка Надя Иванова, с която държи концесии на плажове по Южното Черноморие.

Дъщерята на Радо Сънцето - Мартина, бе засечена да движи в компанията на сина на Тодор Батков - Тошко Младши. Щерката на бизнесмена бе щракната на стадиона в столичния кв. "Подуяне" да гледа мач на "Левски" заедно с наследника на клубния шеф. Името на Мартина нашумя и покрай скандала между дъщерята на Фатик - Адрияна Тюркмен, и бившия бос на ЦСКА Димитър Борисов-Гърнето. Разправията станала в клуба, където Мартина празнувала рождения си ден, а Адрияна съди Гърнето заради шамар, който отнесла.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.