Промяна прецаква служителите, които получават ваучери за храна

https://crimes.bg/analizi/promyana-precakva-sluzhitelite-koito-poluchavat-vaucheri-za-hrana/43795 Crimes.bg
Промяна прецаква служителите, които получават ваучери за храна

Това ощетява служителите, които получават ваучери за храна

 

Нова промяна разбуни духовете сред служителите. които получават ваучери за храна.

 

Проектобюджетът за 2022 г., изготвен от МФ, предвижда увеличаване на сумата за ваучери за храна.

 

Тя ще може да бъде увеличена от 80 лв. на 200 лева, предвиждат промените.

 

С отпуснатите ваучери служителите ще могат да плащат сметките си за ток и вода. Необходимо е единствено фирмите, които ги издават, предварително да сключат договори с компаниите, доставящи ток и вода.

 

Но голяма част от служителите са недоволни от промяната и коментират, че това единствено ще ги ощети, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".

В случая ваучерите за храна е възможно да бъдат използвани единствено в определени магазини. И това ограничава служителите да изберат най-изгодните за тях предложения не само в ценово отношение, но и по отношение на качеството.

 

На практика с възможността да се заплащат услугите за ток и вода, се обезсмисля предлаганата от банките опция за онлайн разплащане на битовите услуги.

 

Друг съществен недостатък е, че върху ваучерите не се плащат осигуровки. Реално това ощетява служителите, които ги получават, защото означава, че те ще получават по-ниски пенсии, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.