Проговори ученикът, бит от полицай

https://crimes.bg/analizi/progovori-uchenikat-bit-ot-policay/42015 Crimes.bg
Проговори ученикът, бит от полицай

 

Работата по случая продължава

Проговори ученикът, на когото бе нанесен побой от полицай насред улицата в Благоевград.

 

Полицейският служител се саморазправил с младежа, след като си изхвърлил фаса на тротоара.

 

Момчето е с травми в областта на главата, а срещу полицая е започната дисциплинарна проверка, съобщават от БгОнЕър

 

В петъчния късен следобед дванайсетокласникът Кирил Златарски е в междучасие заедно със свой приятел. Пред един от блоковете в близост до училището Кирил хвърлил на земята фас от цигара.

 

"Появи се мъж на около 40 години и започна да ме обижда мен и моя приятел, какви сме били. Човекът тръгна към мен, закани се да ме бие, продължи да ме обижда, след което ме свали на земята, аз му репликирах с обидни думи в знак на защита и започна да ме налага с юмруци, да ме задушава", разказва преживяното Кирил.

 

Физическото насилие продължава няколко минути. Кирил понася множество удари, а накрая полицейският служител го удря и с камък в крака. Момчето признава, че е обидил полицая, но това се случило едва след като той вече го бил ударил."Аз го нагрубих след като той ми посегна, и ми свали очилата на земята с шамар", уточнява ученикът.От полицията съобщиха, че случаят ще се проверява, за да се установи какво е провокирало агресията на полицая и трябва ли той да бъде наказан.

"Аз вярвам в правосъдието и мисля, че всеки трябва да си понесе последствията и това от страна на полицай не е нормално държание", подчертава Кирил Златарски.Както вече стана ясно, 48-годишният дежурен офицер Борис Шопов е полицаят, пребил 18-годишното момче пред бл. 7 в благоевградския квартал "Запад".

По случая работи Окръжна прокуратура Благоевград, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.