Приятелка на битото от доктор 13-годишно момиче я помислила за мъртва

https://crimes.bg/analizi/priyatelka-na-bitoto-ot-doktor-13-godishno-momiche-ya-pomislila-za-martva/41874 Crimes.bg
Приятелка на битото от доктор 13-годишно момиче я помислила за мъртва

Шокиращи кадри на побой над ученичка в София. Твърди се, че нападателят е мъж на 37 години, който е и съсед на 13-годишното момиче. Като мотив за нападението се посочва подигравка към мъжа от страна на детето.

Инцидентът е станал в столичния квартал „Света Троица” пред блока, в който двете семейства живеят. Полицията разследва случая. Пред Нова телевизия проговори майката на пострадалото момиче - Здравка Майска и адвоката на Кадир Джамфер  - Емануил Йорданов.

„Дъщеря ми, разхождайки кучето, сяда на пейката пред блока с още две деца. Кадир Джамфер излиза, след което се връща тичешком и напада детето ми. Не мога да кажа каква е причината.

За мен беше безкрайно интересна вчерашната защита, която чух. От страна на момичетата не е имало реплики. Те са гледали нещо в интернет и са си говорили за това. На мен г-н Джамфер ми каза, че дъщеря ми го е поздравила със „Здравей!”, но той не желаел тя да го поздравява и това много го било подразнило.Децата влизат във входа, защото той ѝ взема телефона и казва, че за да не може да се обади за помощ. Тя тръгва след него и той я бие още веднъж вътре”, разказа Майска.

 

Жената обясни, че след като 13-годишното момиче се е прибрало у дома в полуистерия, че е бита, с баща ѝ веднага слезли, за да уточнят случилото се.„Едното от другите деца плачеше, защото беше сигурно, че Криси е убита вътре. Те са тръгнали да търсят помощ”, каза още майката на пострадалото момиче.

Като предистория Майска обясни, че е имало твърдение, че децата звънели на вратата му и го притеснявали.„Преди повече от година г-н Джамфер беше заплашил моята дъщеря, че ще се срещнат сами в асансьора и тя тогава ще види.С мъжа ми попитахме какъв е случаят, а отговорът беше: „Звънят на звънеца и тичат по стълбите деца” и той предполагаше, че едно от тях е нашата дъщеря. Казахме му, че бърка, защото ние сме много далеч от тези етажи.Тогава го помолихме каквото и да има като отношение и проблем с нашата дъщеря - да заповяда и да говори с нас”, посочи родителят.

Според защитника на Кадир Джамфер нападението е спорно.„Самото производство е съвсем в началото си и не е коректно от него да се изнасят факти. Това, което твърди моят клиент, е, че момичето е отправяло обидни реплики от лично естество към него и това е в продължение на месеци.Той е взел телефона ѝ защото е искал да се види с родителите, но не е знаел къде живеят точно. Очаквал е, че като вземе телефона, родителите ще го намерят, защото детето много добре е знаело къде е неговият апартамент”, добави той.

Йорданов каза още, че основното, което е притеснявало Джамфер, били безкрайните обиди и подигравателното отношение. „Става въпрос за едно дете, което има разлика в годините с него, която позволява той да ѝ бъде баща”, уточни защитникът.

Мъжът е бил задържан за 24 часа.„Това се е случило, без да има законно основание. Когато му поисках преписа от заповедта за задържане, какъвто трябва да му се даде, видях една бланка, на която абсолютно нищо не си личеше като текст.Тоест, той няма реално заповед, която да може да обжалва пред съда. Не мисля, че при един такъв случай е необходимо задържане. Това е пълен абсурд. Ако думите на тъжителите отговарят на истината, нямаме място за намеса на полиция, нито на прокуратура.Би следвало да се води наказателно дело от частен характер или гражданско дело. Нито едно от двете не предвижда участие на прокуратурата”, допълни Йорданов.

По думите му записът, показващ кадрите с насилие, не може да послужи за лицева идентификация. Все още няма повдигнато обвинение към клиента на Йорданов. „Човекът е задържан без никакво основание. Не му е дадена възможност да се срещне с адвокат, да обжалва заповедта. Странно отношение, което не мога да си обясня с нищо”, добави защитникът.  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.