Премиерът обяви новия социален министър

https://crimes.bg/analizi/premierat-obyavi-noviya-socialen-ministar/34073 Crimes.bg
Премиерът обяви новия социален министър

"Във вторник ще предложим Деница Сачева за социален министър", заяви премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Борисов каза, че се отнася с цялото си уважение към майките на деца с увреждания, но подчерта, че е негово право да назначава министрите в своя кабинет. Той отбеляза, че много организации са подкрепили оставката на Бисер Петков, а също така много министри не искат повече да продължават работата си с него.

Министър-председателят поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков в петък.

„С Деница Сачева ще постигнем по-добри резултати. Консултирал съм го с колегите“, заяви Борисов, имайки предвид коалиционните партньори.

В сряда ще има решение на Министерски съвет и за освобождаването на областния управител на Перник Ирена Соколова заради кризата с водоснабдяването на града, каза още премиерът.

„Надяваме се да видим Република Северна Македония както в НАТО, така и в Европейския съюз. И за това работим всички". Това каза премиерът по повод интервюто на македонския президент Стево Пендаровски пред БГНЕС за усилията, които страната ни е положила за евроинтеграцията на Македония и премахването на нейната международна изолация.

Оценката на Standard&Poor's за България 

Бойко Борисов, заедно с финансовия министър Владислав Горанов, коментираха и кредитната оценка на страната. 

"Standard&Poor's даде на България най-високия кредитен рейтинг на Балканския полуостров. Тази оценка отговаря на всички атаки срещу нас. Посочва се стабилният напредък по присъединяването към ERM II и устойчиво икономическо развитие. Подобрена е рамката по несъстоятелността и прането на пари. Нетният ни държавен дълг е с 6% пункта по-нисък. Излишъците по текущата сметка ни осигуряват буфери и при нова криза ще сме подготвени".

„България е с най-високия кредитен рейтинг на Балканите, изпреварвайки страни като Турция и Гърция. След кризата в КТБ успяхме не само да възстановим кредитния рейтинг, а и да увеличим перспективите. Нашите партньори ни имат доверие. Това е добра отправна точка за дебати за бюджета. По-големият кредитен рейтинг е предпоставка за развитие през следващата година“, заяви Горанов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.