Премиерът Борисов за визите за САЩ: Време е да паднат!

https://crimes.bg/analizi/premierat-borisov-za-vizite-za-sasht-vreme-e-da-padnat/34346 Crimes.bg
Премиерът Борисов за визите за САЩ: Време е да паднат!

Бойко Борисов е на мнение, че визите за българите, отиващи в САЩ,е нужно да паднат, за да се подсили сътрудничеството между нашата страна и американската република.

Премиерът Бойко Борисов има идея визите да паднат, като го заяви на заместник помощник държавния секретар на САЩ Матю Палмър.

„Включването на България в програмата на САЩ за безвизово пътуване безспорно би довело до допълнителни пътища на икономическо сътрудничество и на още по-голямо засилване на контактите между хората на двете страни.“, смята Борисов.

Сред акцентите в разговора е била икономиката на България. По официални данни търговският стокооборот е показал сериозен растеж. Той се е повишил с 3,7% за януари – септември 2019 г. в сравнение със същия период през 2018 г.

Борисов се надява да привлича все повече американски инвестиции, понеже те са важни за разцвета на нашата икономика.

Друг акцент в разговора е бил свързан с политиката на сигурността и отбраната в България. Борисов е на мнение, че закупуването на F16 Block 70 е сериозна крачка напред към модернизирането на българските военновъздушни сили и сътрудничеството със САЩ.

На срещата между американския представител и нашия премиер е била обсъдена и евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.