Предложение: Добавка към пенсиите при едно условие

https://crimes.bg/analizi/predlozhenie-dobavka-kam-pensiite-pri-edno-uslovie/41785 Crimes.bg
Предложение: Добавка към пенсиите при едно условие

Ето при какво условие пенсионерите ще получат добавка от 50 лева към пенсията си

Предвижда се промяна, свързана с добавката към пенсиите. Според предложение на служебния министър Кирил Петков, те ще могат да получат сумата за лекарства, единствено ако решат да се ваксинират.

Той добави, че идеята е по предложение на бизнеса. Министърът я сподели по време на изслушване в Икономическата комисия на парламента.

Служебният министърът на туризма Стела Балтова от своя страна одобри идеята. Тя е категорична, че такива стимули от по 50 лева трябва да има за всички българи, които се ваксинират.

"Тази тема е абсолютно доброволна. Нищо задължително. Просто тези пенсионери, които решат да се ваксинират да имат възможност на този допълнителен стимул. Тази мярка би се финансирала от бюджета", заяви социалният министър.

Той добави, че в случая не става въпрос за толкова много пари. Петков подчерта, че средствата при затваряне на бизнеса ще са в пъти повече, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.