Потрес! Поставиха скоба на автомобил със запазено инвалидно място

https://crimes.bg/analizi/potres-postaviha-skoba-na-avtomobil-sas-zapazeno-invalidno-myasto/38309 Crimes.bg
Потрес! Поставиха скоба на автомобил със запазено инвалидно място

Глобиха майка на момиче с увреждания, която живее в "Зелена зона" и ползва специално обозначено инвалидно място с номера на колата ѝ.

Всичко започва след ремонт на улицата. Жената оставя колата на 20 метра встрани от нейното място и получава глоба. Дава 34 лева за махането на скобата и получава безплатен съвет от служителите на "Градска мобилност" - да остави бележка на стъклото.

"Тази бележка я нарекох любовно писмо до „Градска мобилност”, защото това е начинът ми да помоля да не ми слагат скоби отново", разказва Боряна пред БТВ.

Ремонтните дейности продължават, а паркомястото ѝ продължава да е неизползваемо.

От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) посочват, че жената е трябвало да им се обади, за да ѝ осигурят легално алтернативно паркомясто. "В случая става дума за едно недоразумение. В много кратки срокове ще ѝ бъдат възстановени парите, които е платила за премахване на скобата", увери Румяна Милова от ЦГМ.

Информация как се постъпва в такава ситуация обаче липсва на сайта на ЦГМ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.