Потъпкване на българската история: Защо ликът на Васил Левски се ползва в реклама на „Виваком“?

https://crimes.bg/analizi/potapkvane-na-balgarskata-istoriya-zashto-likat-na-vasil-levski-se-polzva-v-reklama-na-vivakom/43718 Crimes.bg
Потъпкване на българската история: Защо ликът на Васил Левски се ползва в реклама на „Виваком“?

Образът на един от най-великите дейци в родната история Васил Левски е ползван за реклама на „Виваком“. Редно ли е това да се случва и на какво основание?

За случката сигнализират недоволни граждани. Един от тях именно решава да организира петиция с цел премахване на лика на Дякона от билбордите на мобилната компания.

Своите виждания в резюме Смилко Дебренлиев представя така:


„ДОКОГА? Докога ще позволяваме произволията на хората с пари и власт? Докога ще цъкаме през зъби, но ще навеждаме глави? Докога ще публикуваме, но не и действаме? Докога ще оставяме историята ни да бъде потъпквана, променяна, ЗАЛИЧАВАНА? Моля ви, нека всеки, който все още има някаква надежда, че България е на българите, подпише петицията! Надявам се това да послужи пред необходимите органи и да бъде премахната тази нелепа реклама!“


Според друг потребител в социалните мрежи случващото се е само „един от многото примери за посрамване на българската история и хората, дали си живота за Родината“.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.